Bra skrivet och unik text på sidan du vill ranka är ett säkert kort. Problemet blir att få det att se snyggt ut. Har du en landningssida som samtidigt ska konvertera så finns det lite trix att ta till. Men för en nybörjare så är det enklaste sättet att ranka en sida är att lägga till en relevant, unik och välskriven text. Du måste givetvis inte ranka första-sidan du kan lägga till texterna på undersidor och skicka länkar till dem. Vilket är bra för det ser naturligare ut att inte alla länkar går till första sidan.

Snygga fonter kan vara ett sätt att göra att texten ser lite trevligare ut för besökarna. Vill rekommendera Google Fonts, suveränt projekt som jag använder numera som standard. Men har du problem med att sidan inte rankar så det första du kan göra är att lägga till text. Efter det kan du lägga till lite länkar. Det brukar hjälpa.

Inte undra på att bloggar och framförallt WordPress är så populärt bland seofolk för att då blir allting detta automatiskt. Massor med text som Google älskar. Så ett smart sätt att få din webbutik att ranka är att skaffa en blogg. Du kan snabbt sätta upp bloggen på t.ex www.minbutik.se/blogg. Börja blogga om dina produkter och snabbt och lätt har du bra organisk trafik som hade kostat massor via Google Adwords.