Här kommer min lilla lista över SEO-verktyg som jag använder dagligen.

De bästa SEO-verktygen 2013

  1. Google Webmaster Tools – Google’s verktyg för webbansvariga som är det viktigaste verktyget för att göra lite grundläggande saker. Målet med en hemsida är att få den att ranka på en specifik fras/nyckelord men även att det kommer upp flera sökfraser och ord, Skicka in sin sitemap.xml, se om en sida har en bra struktur och vid problem vilka de är och vad som ska göras. 
  2. Gserp.se – Underbart verktyg som skapar en överblick vilka sidor som rankar och inte, dock är det fortfarande i beta. Så uppdatering och korrekt värde är si och sådär. Men jag är övertygad om att detta är precis vad som behövs för varje webmaster som sysslar med SEO.
  3. Screaming Frog SEO Spider – Underbart verktyg när man ska optimera en sida. Snabbt och lätt crawlar man en sida och ser lätt vad som ska göras. Ett måste!
  4. MajesticSEO – För att se länkprofil om den är bra eller dålig.
  5. Google Keyword Tool – För att få en uppfattning hur svårt och hur många besökare du kan få om du lyckas optimera en sida för en vis fras/sökord. Ta värdena med en nypa salt för de stämmer dåligt.
  6. Google Analytics – För att mäta dina besökare och se vart de kommer ifrån. Ett viktigt verktyg särskilt om du köper trafik ifrån Adwords.
  7. Google – För att undersöka om det är duplicate content, sök med “” och du ser om det redan finns indexerat. Även viktigt att använda och se så verkligen rankingen stämmer.
  8. Uniq4o – Jämför två texter och får resultatet i % hur lika de är, bra att veta när man beställer texter.

Håller ni med mig? Något verktyg jag har missat, tipsa gärna!