Introduktion

Att göra sökordsanalys är ganska grundläggande inom internetmarknadsföring. Främst syftar jag på de typerna som kallas SEO och SEM. Jaaxy är ett verktyg som kan användas som hjälp vid dessa former av marknadsföring. De som producerar tjänster men även de som är konsumenter. Personligen har jag varit involverad i alla dessa steg.

Vad är då Jaaxy?

Enligt deras egen beskrivning: “Jaaxy is the World’s Most Advanced Keyword Tool Built for Internet Marketers. Use Jaaxy to Reveal the Hottest and Most Profitable Keywords Online

Rent spontant så får man säga att det är deras vision, och då brukar vissa ta i så det knakar. Det brukar vara svårt att sälja något samtidigt som man är försiktig och negativ.

Jag tycker att Jaaxy har väldigt användbara funktioner och till ett bra pris som är i nivå med konkurrenter. Vad som är mest “Advanced” och “hottest” är ofta svårt att definiera. Men det finns fördelar med Jaaxy som inte andra verktyg har, ska återkomma till dessa.

Problemen med de flesta “Keyword tools”!

De största problemet när man ska göra en sökordsanalys är att man ibland förlitar sig på data som inte stämmer. Det kan vara flera orsaker till att data inte stämmer. Andra orsaker kan vara att data inte är relevant. Verktyg som presenterar faktorer som har liten påverkan av resultatet kan förvilla din analys. Ska verktyget vara användarvänligt är det bra om verktyget presenterar resultatet av de viktigaste faktorerna (och automatiskt gallrar bort nonsens), snabbt och smidigt. Vilket Jaaxy gör, vilket jag tycker är bra.

Saker du ska undvika när du väljer Keyword tools (sökordsanalys verktyg)!

 1. Allt som kräver en installation

 2. Allt som använder Alexa Rank som huvudfaktor för att avgöra konkurrens

 3. Allt som kräver flera steg för att utföra saker som kanske kan göras i en sökning

 4. Verktyg som inte hämtar data från de största Sökmotorerna

Viktiga faktorer när du gör en sökordsanalys

Generella faktorer som gäller vid alla nischer när man analyserar sökord är:

Konkurrens och hur mycket trafik. Vid SEO blir konkurrens mer praktiskt, hur svårt är det att ranka jämfört med andra. Och med trafik menas hur mycket trafik som genereras vid en viss placering. Och vid SEM menas hur populärt det är till en viss kostnad.

Självklart ska sökorden vara relevanta för din produkt och även vara riktiga. Men dessa faktorer analyseras av dig.

Kunskapen hur man hittar värdefulla sökord

Vanliga vanföreställningar som nybörjare har är att de är oroliga för att deras nisch har för hög konkurrens. Denna oro är grundad i brist på kunskap om hur man gör en sökordsanalys. Sanningen är snarare att det finns obegränsade möjligheter att hitta bra sökord för att generera en bra inkomst i alla nischer. Din största fiende är snarare tiden som alltid är begränsad.

Exempel från Jaaxy

Ecommerce

Här testar jag frasen “ecommerce”, en fras som är väldigt värdefull men samtidigt har hög konkurrens. Som ni ser är resultatet väldigt lätt att analysera. Så här ser Jaaxy ut när du provar det gratis. Jepp, det stämmer du har möjlighet att testa det gratis. Vilket gör att du har chans att utvärdera det i lugn och ro innan du köper det.

keyword research Ecommerce

Sökordsanalys med hjälp av verktyget Jaaxy. Testar frasen “ecommerce” för att försöka hitta sökord som inte har så stor konkurrens.

Keyword Research

Vi testar en annan fras som är väldigt värdefull om du lyckas ranka bra. Visst vill vi ha sökord med låg konkurrens men samtidigt tackar man aldrig nej till en bra rank på ett sökord som har massiv trafik. Oftast tar sådana projekt flera år men lyckas du kan du skratta hela vägen till banken. Men är du en liten spelare med begränsad budget får du se det som en bonus ifall du lyckas.

För nybörjare är den bästa strategin att leta efter sökord med måttlig trafik men med låg konkurrens. Men självklart tycker jag att man ska även satsa på svåra sökord långsiktigt. Men eftersom det ofta tar väldigt lång tid ska man välja de sökorden med omsorg.

Sökordsanalys med hjälp av Jaaxy

Använder Jaaxy för att hitta sökord med låg konkurrens.

Jaaxy’s olika funktioner

Jaaxy's olika medlemskapJaaxy är väldigt kraftfullt med mängder av funktioner och möjligheter. Det finns:

Keyword Searches – En snabb sökning efter bra sökord med relevanta data för att avgöra detta.

Keyword Competition – Hur svårt det är att ranka på det specifika sökordet.

Instant Competition (QSR) – Hur svårt det är att ranka på det specifika sökordet.

Alphabet Soup Search – Se resultatet ifrån vad Google hade föreslagit.

Domain Availability – Kanske inte så relevant idag men om du är sugen på en EMD domän, kan även användas för att skapa sig en uppfattning hur populärt sökordet är.

Multi-Tabbed Search – Lägg till flera sökningar i olika tabbar.

SEO Analysis – Analysera dina projekt med hjälp av de viktigaste SEO faktorerna.

Site Rank Analysis – Hur bra rankar din hemsida på olika sökord.

Search History – Sökhistorik.

Website Analyzer – Analysera din hemsida för att få hjälp med saker som kan förbättras.

Affiliate Program Finder – Sökfunktion för att hitta relevanta affiliate program för dina olika projekt.

Keyword List Manager – Spara dina sökord i olika listor med relevant data.

Data Sorting – sortera data.

Brainstorm Idea Feed – Funktion för att hjälpa dig med brainstorming.

Affiliate Program – Möjlighet att generera inkomst när du rekommenderar andra till detta verktyg. Med andra ord kan detta verktyg skapa intäkter istället för att vara en utgift.

Välj medlemskap efter dina krav och budget

Det finns olika medlemskap beroende på hur stor budget du har. Du kan till och med prova Jaaxy gratis. Det är begränsat jämfört med Jaaxy “Enterprise”. Men fullt fungerande och alltid bra att kunna prova något innan man väljer att investera i det. Följande medlemskap finns:

Jaaxy Starter = Gratis

Jaaxy Pro = $19 per månad, $199 för ett helt år.

Jaaxy Enterprise = $49 per månad, $499 för ett helt år.

Priserna är väldigt rimliga jämfört med likvärdiga lösningar.

Verdict

Jaaxy har funnits länge och det finns många konkurrenter som har liknande funktioner. Svårt att avgöra vad som är bäst om man ska vara ärlig. Men jämfört med andra verktyg och lösningar så är det ett schysst pris för funktionerna som ingår och underlättar ditt arbete inom internetmarknadsföring. En sak som de flesta verktyg inte har och som är unikt. Är möjlighet att generera inkomst ifrån deras affiliate program. Så istället för att ha en utgift kan du skapa en intäkt.

Testa själv

Här kan du testa själv att göra en sökordsanalys. Skriv in ett sökord som du vill undersöka.


Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Jaaxy

$19
Jaaxy
9

Pris

10/10

  Funktioner

  9/10

   Säkerhet

   9/10

    Användarvänlighet

    10/10

     Pros

     • Affiliate möjlighet
     • Pris
     • Användarvänlighet

     Cons

     • Funktioner