eToro
Betyg: 79%
Pris: Gratis
Ägare: Jonathan Assia
Website: eToro

Introduktion

Etoro var först som global social marknadsplats för att handla med CFD i råvaror, aktier, index och valutor. Idag har Etoro ungefär 5 miljoner användare som använder deras plattform för att investera. Man kan säga att Etoro är som Facebook fast för traders/investerare.

PROS/CONS

Styrkor;

Jag använder själv Etoro, både deras “webtrader” och app i min mobil. Och den största styrkan är säkerhet. Att spekulera i CFD instrument är riskabelt och det känns skönt att man inte kan i värsta fall bli av med mer pengar än man har satt in på sitt konto.

Handlar man med hävstång som är väldigt populärt kan man om man har otur och är oförsiktig faktiskt inte bara förlora allt man har spekulerat i utan även få skulder. Därför ska man alltid se till att använda spärrar för detta.

Det finns inte stöd för Metatrader utan de använder sin egen produkt. Vilket gör att allt är väldigt användarvänligt. Det kan inte bli lättare att handla eller spekulera i olika instrument.

Du har möjlighet att lära av andra. Finns funktioner där du väljer att följa populära och framgångsrika investerare. Detta kan vara ett av Etoro’s bästa funktion. Även om du inte är insatt kan du med hjälp av funktionen “copy traders” investera i en framgångsrik investera. Och låta andra göra jobbet åt dig.

Du kan börja investera med en låg summa av kapital.

Svagheter;

Ganska naturligt med Etoro´s styrkor blir svagheterna följande. När man är väldigt användarvänligt med få funktioner och möjligheter. Kan man som avancerad investerare sakna funktioner som finns i Metatrader. Etoro är säkert men begränsat med möjligheter, för att man ska minska riskerna.

Etoro är en “market maker“, dvs de tjänar pengar vare sig du går med vinst eller du går med förlust. Det kan bli en intressekonflikt. De tar en avgift för varje “trade”.

Vid många och låg summa vid varje investering kan det bli svårt att vara framgångsrik för att avgiften för varje “köp” blir för hög.

Vem är det för?

Etoro är och har varit en väldigt populär produkt. De har nästan 5 miljoner användare/investerare. En perfekt produkt för nybörjare men glöm inte bort att utbilda dig. Om du inte anpassar din strategi efter Etoro´s begränsningar kommer det bli svårt att lyckas.

Utbildning

Möjligheter att lära sig av andra är kanske lite begränsad. Mycket rykten och ofta svårt att veta vem man ska lita på. Du kan ju ganska lätt kopiera andra framgångsrika investerare men du vet knappast varför just de är framgångsrika.

Möjligheter till utbildning är låg. Men man kan inte vara allt. Det finns så många andra plattformar för utbildning.

TOOLS OVERVIEW

 

De har en egen utvecklad webbtrader som är väldigt lätt att använda. Inte så mycket funktioner men den är lätt att använda. De har en även en app där man kan handla via. Det finns även en funktion för att kopiera andras portföljer. Du har även en ekonomiskkalender.

Deras verktyg är lätta att använda men begränsade.

Support

De är ett stort företag så de har alla de vanliga möjligheterna till support. Du kan skicka e-post, chatta och ringa dem om du får problem.

Pris

Det är gratis att bli medlem men de har avgifter för olika typer av handel. Läs på följande sida om deras avgifter: https://www.etoro.com/en/customer-service/fees/

Deras lägsta summa att investera är 25$ Men för att komma igång måste du minst sätta in 50$.

VERDICT

 Jag är bara en amatör “trader”. Första verktyget jag har kommit i kontakt med. Perfekt för nybörjare som vill lära sig om att investera/spekulera i olika CFD instrument. Det är en bra start men när du blir mer erfaren finns det bättre sätt att investera dina pengar. 

Är du ny till handel med CFD instrument i råvaror, valutor är Etoro säkert. Du kan inte bli av med mer än du har satt in på ditt konto. Är du oförsiktig och inte förstår riskerna ska du aldrig investera i CFD handel.

Men är du nyfiken på handel med råvaror, index, aktier och valutor. Försiktig och tänker långsiktigt är detta en bra start. Lycka till!

 

 

 

ps. Affiliate Disclaimer, Några av länkarna till Etoro är affiliate länkar. Jag får några kroner om du blir medlem via de länkarna. Jag rekommenderar aldrig något som jag tycker är dåligt. I detta fall är jag själv medlem och har använt Etoro i många år. Jag är dock en amatör investerare och har aldrig haft några problem med Etoro. Allt jag skriver om Etoro är mina egna åsikter och mina personliga erfarenheter.

Spara

Spara

Spara

Spara

eToro

Gratis
eToro
7.96

Pris

7/10

  Funktioner

  7/10

   Säkerhet

   10/10

    Användarvänlighet

    10/10

     Nyskapande

     8/10

      Pros

      • Säkerhet
      • Användarvänlighet

      Cons

      • Pris
      • Funktioner