XM
Betyg: 80/100
Pris: Gratis
Ägare: Constantinos Cleanthous
Hemsida: xm

Introduktion

XM är varumärket för Trading Point of Financial Holdings Ltd. Är reglerat för de flesta marknaderna och en ger dig möjlighet att handla med CFD instrument inom råvaror, aktier, index och valutor. Är ett stort företag som finns i nästan 200 länder.

Företaget bildades 2009 och har snabbt blivit ledande i branschen. Huvudkontoret ligger i Cypern men även kontor i Grekland och Ungern.

PROS/CONS

 

Styrkor

 • Det är lätt och smidigt att sätta in pengar till ditt konto.
 • Det är snabbt och säkert att ta ut pengar.
 • Du kan börja handla för minsta summan $5.
 • 50+ valutapar – majors crosses and exotics.
 • Du kan använda en hävstång som högst är 888:1,  vilket gör att du kan investera lite och skapa stora vinster. Men med högre vinster blir riskerna större.
 • Låga avgifter
 • Inga gömda avgifter
 • Gratis “trading signals”
 • Dagliga nyheter.
 • Tekniska nyheter på många språk.
 • 8 MT4 plattformar som innebär kraftfulla funktioner.
 • 24/5 dygnet runt stöd för ~20 språk.
 • 4 olika lojalitets statusar
 • Bonuspoäng kan växlas in emot pengar

Svagheter

Att handla med CFD instrument utan någon tydlig strategi eller kunskaper medför stora risker. Testa alltid ett demo konto först och utbilda dig samtidigt. Det finns risker med denna typ av tjänst och förstår man inte det ska man undvika detta.

De har valt att inte ha sociala funktioner som att se vad andra investerar. Och man har inte möjlighet att använda t.ex Etoro´s “copy traders”, funktionen.

Man har ingen möjlighet att “visa vad man går för” -program som t.ex Etoro´s 'Top investors program“, där man har möjlighet att göra karriär.

Vem är målgruppen

Att investera i CFD instrument är inget för nybörjare. Alla måste ha kunskaper innan man börjar denna typ av investering. Om man inte har tid eller intresse kan man självklart spekulera men då får man se detta som ett nöje. Där man är medveten om riskerna och förstå systemet. Att man bara spekulerar pengar man har råd att förlora. Och att man ska använda “spärrar” så man inte råkar få skuld.

XM är kraftfullt och de använder olika Metatrader plattformar. I med att de använder MT så har du tillgång till kraftfulla funktioner vilket lämpar sig för proffs och medvetna amatörer. Det finns möjlighet till bra utbildning, analyser, signaler, nyheter och bra support. De har stöd för många olika språk och en bra plats för både proffs och vanligt folk.

Utbildning

 

Rätt kunskap är A och O om du ska lyckas med dina investeringar i CFD instrument. Om du använder XM får du nyheter och tips kostnadsfritt. I många olika språk. De har marknadsanalyser och ekonomisk kalender vilket gör att du kan lättare ta klokare beslut. De har även kostnadsfria Webinars, Workshops och även video tutorials för MetaTrader.

Support

Stort företag som man kan lita på. De har bra support med alla de vanliga supportsystemen. Man kan få support via e-post, telefon och chatt.

Pris

Det är kostnadsfritt att bli medlem. Och lägsta summa för att börja handla är 5$ vilket är lågt.

VERDICT

Rekommenderar denna tjänst stark för man har bra verktyg och man kan starta med en låg summa kapital. Du har kraftfulla verktyg och tillgång till många tjänster kostnadsfritt. Du har inga sociala funktioner som Etoro och många andra aktörer.

Men de värnar om din personliga integritet och säkerhet. De är hjälpsamma och låga avgifter vid handel med olika CFD instrument. De har även ett generöst lojalitetsprogram. Du har med XM möjlighet att bli en framgångsrik “trader”. De är seriösa och har erkända varumärken som de sponsrar.

Spara

XM

Gratis
XM
8.08

Pris

9/10

  Funktioner

  9/10

   Säkerhet

   8/10

    Användarvänlighet

    7/10

     Nyskapande

     7/10

      Pros

      • Funktioner
      • Pris

      Cons

      • Nyskapande