Cad

Engineer signing drawings

Under gymnasietiden lärde jag mig grunderna i CAD och sedan dess kunskapen utvecklats både teoretiskt och praktiskt. Idag riktar jag mig främst mot mindre företag (eller privatpersoner) som söker enklare lösningar än de som de stora CAD-företagen kan erbjuda. Personliga och flexibla CAD-ritningar till ett bra pris.

Vad är CAD?

CAD är en förkortning för Computer-Aided Design och är alltså skapandet av digitala ritningar som sedan används inom teknik, konstruktion och arkitektur. Det kan exempelvis vara att avbilda något i en 3-dimensionell figur där man lätt kan se mått, storlek och design. Detta för att återskapa, förändra eller konstruera modeller.

Många större företag har egna personer som arbetar med CAD inom företaget. Andra har större CAD-företag kopplade till sig. Men för de mindre företagen som bara behöver hjälp med mindre projekt är det inte lika lätt att få hjälp. Det är där jag kommer in bilden. Jag gör både enklare och mer avancerade CAD-ritningar och detta helt efter kundens behov.

Så jobbar jag med CAD

Det viktigaste när man ska göra en ritning är att vara helt insatt i vad målet med den är. Vad ska den användas till? Är det bara en avbildning för att visa ett objekt digitalt 3-dimensionellt eller är målet att det ska vara en ritning som ska ligga till grund för en maskindetalj?

Första steget är diskussion med kunden för att slutresultatet ska bli så bra som möjligt. Även under arbetets gång har jag tät kundkontakt för att det hela tiden ska finnas möjlighet till respons och vidare diskussion och utveckling.

Vad kostar det?

Det är omöjligt för mig att säga vad en CAD-ritning kostar före jag fått instruktionerna förklarade för mig. Enklast är att du kontaktar mig så vi tillsammans kan gå igenom dina tankar med ritningen. Efter det får du en kostnadsfri offert. Besök gärna min hemsida med min portfölj.