Search engine optimization SEO conceptAtt arbeta med SEO har länge varit ett av mina stora intressen och det var även orsaken till att jag startade företaget Jakobia år 2007. Sedan dess har jag hjälpt ett flertal företag att synas betydligt bättre på Google.

Vad är SEO?

SEO handlar om optimera en hemsida utifrån en rad olika faktorer för att Google ska anse den vara värd att visas högt upp vid sökning. Ett företag som säljer tvålar i en webbshop vill självklart att personer som söker på ”tvål” och ”tvålar” ska se deras företag högst upp bland sökresultaten. Chansen är då mycket stor att personen klickar sig in på butikens hemsida och genomför köp.

SEO är alltså ett helhetsbegrepp som innehåller en mängd olika delar. Detta allt från att ha rätt titlar, beskrivningar och textmassa till att sidan laddar fort och att Google kan läsa av vad den förmedlar.

Så jobbar jag med SEO

Att positionera sig bra på Google kräver en långsiktig strategi där man bygger från grunden. Med stabilt arbete når man inte bara toppen – utan stannar även kvar där. Det är också så som jag jobbar. Lugnt och metodiskt skapas mervärde åt kunderna och med regelbundna uppföljningar syns det tydligt hur företagets hemsida kommer allt högre upp vid sökning på sökmotorn. Självklart får du detaljerad information om vad som ändrats på hemsidan och hur jag i övrigt arbetar för företagets synlighet.

Är SEO lönsamt?

Till skillnad mot reklam i tidningar och TV är SEO extremt mätbart. Ju högre upp på sökmotorns resultat som ditt företag visas på relevanta ord desto fler besökare kommer in på sidan. Det finns exempelvis undersökningar som säger att 75% av alla som söker på Google klickar in sig på någon av de tre första sökresultaten. Syns du så finns du. Det kommer du även märka på besöksantalet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *