Gratis 3D-CAD – Mina favoriter

Sharing is caring!

Behöver du ett verktyg för att rita i 3d cad. Rekommenderar jag FreeCAD eller Fusion 360.

Är du helt ny rekommenderar jag FreeCAD. Kommer själv gå över till det inom snar framtid. FreeCAD blir bättre och bättre och det är 100% gratis.

Det är en tidsfråga till att Fusion 360 kommer att kosta, vilket det redan finns en version som redan gör, det kostar ungefär 5000kr om året vilket inte är dyrt med vad tanke man får.

Gratis versionen av Fusion 360 är bra men har sina begränsningar. Jag har ritat i Fusion 360 i flera år vad kommer jag sakna?

Det mesta kan jag göra i FreeCAD men allt kommer bli mer komplicerat, det kommer underlätta om jag lär mig programmera grundläggande saker i Python.

Vilket är inget dåligt krav, man lär sig väldigt användbara kunskaper.

Sedan kommer det bli roligare att man får mer respons med saker man gör, mycket mer aktivt forum.

En sak som jag inte lärt mig särskilt bra är t-splines, vilket jag borde bli bättre på, det kommer jag sakna men man får dra gränsen någonstans. Den andra saken jag kommer att sakna är snabba renderingar. Ska jag rendera något ifrån FreeCAD så kommer jag tvingas att ta hjälp av blender.

Vilket är ett bra krav då tvingas jag lära mig ett program till. Tyvärr har jag ingen motivation att “cadda”, så alla mina projekt ligger nere, ska ta tag i det efter semestern.

Hoppas motivationen kommer tillbaka inom snar framtid.

Gratis 3D-CAD – Mina favoriter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to top
Holler Box
Vänligen gå med i vårt Nyhetsbrev för att inte missa någon uppdatering! Nyhetsbrev
Holler Box