Gå en eKurs

Vill du lära dig något nytt eller utveckla dig själv i din nuvarande yrkesroll? Genom att gå en eKurs i CAD, CAE eller produktutveckling kan du på egen hand ta dig till nästa nivå. Utöver dessa kurser finns också flera andra intressanta alternativ där de flesta kurserna är kostnadsfria. På den här länken kommer du åt hela vårt kursutbud: https://jakobutbildning.thinkific.com/. Nya kurser kommer tillkomma kontinuerligt. Så om du redan hunnit igenom allt vi erbjuder i dagsläget så är det väl värt att titta in då och då eller att skriva upp dig för vårt nyhetsbrev.

Utöver våra olika digitala kurser hittar du också ett stort bibliotek av olika ritningar och 3D-modeller som du kan studera på egen hand och lära dig av. Genom att jobba med en förlaga som du försöker återskapa får du en bra praktisk övning med tillgång till facit. Att bli bra på CAD, CAE och produktutveckling är ingenting som sker över en natt utan du måste öva, öva och öva. Samt se till att ta varje tillfälle du får att lära dig av andra. Det finns ingen anledning till att uppfinna hjulet på nytt.

Vad är CAD?

CAD – Computer Aided Design – är ett sätt att ta fram ritningar, kalkyler och andra underlag för konstruktioner inom framförallt bygg och industri. Med hjälp av modern CAD-programvara kan du designa allt från bilar och hus till enklare modeller. Har du tillgång till en 3D-skrivare kan du också printa det du ritat i den skala du önskar för att kunna kontrollera att det fungerar som tänkt.

CAD används också mycket av arkitekter och byggledare för att producera ritningar i 3D. Med tillgång till sådana blir det lättare för de som ska utföra arbetet att se hur de ska bygga och placera rör och andra installationer på ett effektivt sätt. 3D-ritningen kan också användas i marknadsföring av en ny byggnad och om det kombineras med virtual reality-teknik kan en intressent ta en digital rundtur i det färdiga huset.

För dig som vill lära dig mer om detta erbjuder vi kurser i flera olika CAD-program. Våra kurser finns för både nybörjare och för mer avancerade användare på både svenska och engelska.

Vad är CAE?

CAE – Computer Aided Engineering – är ett paraplybegrepp för när dataprogram används för att ta fram information inom de olika ingenjörsyrkena. CAD är en del av CAE, men långt ifrån allt. Man kan säga att CAE tar ett större helhetsgrepp om en konstruktion och när det nyttjas fullt ut kan du göra simuleringar som möjliggör flödesanalyser, hållbarhetstester och produktoptimeringar.

Olika CAE-system har sparat mycket pengar för många olika branscher. I bilindustrin använder man uteslutande dessa metoder för att testa nya produkter virtuellt istället för att som förr bygga flera olika prototyper och sedan se hur de fungerar “skarpt”. Utöver den ekonomiska besparingen har det också inneburit att deras testförare inte längre behöver ta lika stora risker eftersom alla moment redan simulerats.

Vår eKurs i CAE är på avancerad nivå och vi jobbar framförallt med Ansys programvara. Om du redan kan och har jobbat en del med CAD är det här kursen som tar dig vidare till nästa steg.

Vad är produktutveckling?

Att hålla på med produktutveckling är att vara en uppfinnare, en innovatör. Kanske har du en bra idé på en ny produkt som du vill ta fram och börja sälja, eller så är du eller vill bli anställd som produktutvecklare på ett företag. Då behöver du dels ha en teoretisk grund som kan hjälpa dig att utveckla din kreativitet, och dels ha de praktiska färdigheterna som krävs för att kunna testa om din idé fungerar.

I vår eKurs CAD-utbildning för uppfinnare får du lära dig grunderna i CAD för att du ska kunna göra en enkel modell av din idé. Men du får också lära dig hur man ska tänka som uppfinnare för att skapa produkter som är både användbara och säljbara.

Skapa en ny karriär med hjälp av en eKurs

Dessa områden – CAD, CAE och produktutveckling – är något som är oerhört efterfrågat på arbetsmarknaden. Om du behärskar programmen och metodiken så är det lätt att bygga en ny karriär för dig själv. De flesta tillverkande företag har ett väldigt stort behov av folk som kan skapa modeller och simuleringar i 3D. Den som är duktig på CAD kan jobba på forskningsavdelningar, i produktion eller med kvalitetssäkring av produkter.

Om du planerar att till exempel gå en ingenjörsutbildning eller en yrkesutbildning inom bygg är det här också en bra grund att ha med sig in. Genom att redan vara bekväm med den programvara och de metoder som används kommer du ha ett försprång framför dina kurskamrater och kunna fokusera på att lära dig de andra viktiga saker du kommer behöva i arbetslivet.

För dig som idag jobbar i produktionsledet kan en CAD- eller CAE-kurs innebära nästa steg i karriären. Genom att visa på att du utvecklar dig själv och är villig att lära dig något nytt visar du också framfötterna, vilket är ett bra argument för att få en befordran eller en ny spännande tjänst på ditt nuvarande företag..

Då våra kurser är helt kostnadsfria riskerar du ingenting utan du får en möjlighet att skaffa ny kunskap utan krav på motprestation. Så skriv upp dig redan idag och utveckla dig själv som både människa och yrkesperson.

Vänligen gå med i vårt Nyhetsbrev för att inte missa någon uppdatering! Nyhetsbrev
Holler Box