Sensommaren har sin alldeles speciella charm och skönhet, särskilt i Sofiero, det historiska slottet och parken beläget vid Öresunds kust strax norr om Helsingborg i Sverige. Här bjuder naturen på en oförglömlig upplevelse av grönska, blomprakt och lugnande vatten. Det är därför jag bestämde mig för att ta min kamera och föreviga dessa magiska ögonblick. Här är en sammanfattning av min fotovandring i Sofiero sensommar.

När jag först kom till Sofiero, möttes jag av en fantastisk utsikt över slottet med dess vackra trädgårdar. Blommorna var fortfarande i full blom, och jag kunde inte låta bli att fotografera de färgglada blomsterrabatterna som omgav den pittoreska slottsbyggnaden. De levande färgerna och strukturerna av blommorna mot den historiska bakgrunden skapade en verkligt inspirerande syn.

Vidare utforskade jag den omgivande parken och hittade en underbar pergola med klätterrosor. Rosorna hade precis börjat vissna, vilket gav en rustik och nostalgisk känsla till platsen. Jag tog en närbild på en ensam ros, vars kronblad sakta faller till marken, som en symbol för sommarens övergång till höst.

En av höjdpunkterna i Sofiero är rhododendrondalen. Även om rhododendronerna blommar tidigt på sommaren, kunde jag se deras stora, gröna bladverk och mäktiga form. Jag valde en långsam slutartid för att fånga en känsla av rörelse när vinden susade genom dalen.

Sist men inte minst, tog jag en bild på den spegelblanka dammen i trädgården. Jag fångade en perfekt reflektion av slottet och de omgivande träden i vattnet, vilket skapade en känsla av lugn och ro.

Att besöka Sofiero under sensommaren var en oförglömlig upplevelse. Den unika kombinationen av historiska byggnader, blomsterprakt och naturlig skönhet gjorde detta till en perfekt plats för att fota och koppla av. Jag hoppas att mina bilder inspirerar andra att besöka Sofiero och uppleva denna underbara plats.

Till nästa gång, fortsätt att utforska och uppskatta de vackra platserna i vår värld!

/ Jakob


0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *