Ett av de mer populära utbildningsprogrammen online är att lära sig grunderna i CAD-applikationen (datorstödd design). Eleverna lär sig att använda 3D-tekniken som en pålitlig allierad på arbetsplatsen. Mjukvaran är mycket populär bland ingenjörer, forskare och designers eftersom den kan utöka en enkel ritning till en mycket detaljerad layout. 3D-ritningen erbjuder dimensioner och detaljer som representerar ett verkligt utseende på designen.

Innan du väljer att bli CAD-designer är det viktigt att förstå det nuvarande landskapet i branschen och se var applikationen har utvecklats ifrån. 

Historien om CAD

1949 skapades uppfinningen av CAD för att designa kretsar genom att använda grundläggande geometriska former. Många tror att CAD:s historia ligger nära datorns utveckling. Tillsammans revolutionerade de verkstads-, arkitektur- och byggbranschen. 

Det skulle ta över ett decennium innan CAD skulle accepteras som ett användbart designverktyg. Konceptet förstärktes av Ivan Sutherland på 1960-talet. Han utvecklade ett datorprogram (Sketchpad) som erbjöd de grundläggande grunderna för teknisk ritning till designers. Sutherlands programvara gjorde det möjligt för användare att mata in sina skisser till en dator genom att rita på CRT-skärmen (Cathode-ray Tube) med en penna för ultraviolett ljus. 

CAD är en grundläggande del av design

Före tillkomsten av CAD-applikationen använde alla designers ett utkast och en penna för att skapa sina ritningar. Men när programvaran väl implementerades på arbetsplatsen behövde varje företag en expert på personal. Idag är användningen av CAD-applikationen inte begränsad till stora företag eftersom små företag kan skapa utarbetade design inom gränserna för sina begränsade kontorsutrymmen. Nu kan de omvandla en serie preliminära skisser till en mycket detaljerad 3D-design på några minuter. 

CAD har ersatt manuell ritning genom att hjälpa till att visualisera en ritning på ett detaljerat sätt. Företag anställer CAD-designers eftersom de sparar tid och energi med sin snabba produktivitet. I dagens värld handlar det om att rita kopplingsscheman, kretskortskonfigurationer och arkitektoniska planritningar.

Med tiden kommer CAD-designers att öka ett företags produktivitet och effektivitet. De nya designerna hjälper projektingenjörer att göra de nödvändiga ändringarna av de ursprungliga ritningarna. Enkel åtkomst till de nya ritningarna gör att byggteamet kan se de ändringar som behöver göras i realtid utan dröjsmål.

Onlinekurser är det bästa sättet att bli en CAD-designer

Onlinekurser är det bästa tillvägagångssättet för dem som vill bli CAD-designer. Studenter kan välja sina egna kursprogram inklusive nödvändiga uppföljningskurser efter eget gottfinnande. Allt ämne som tillhandahålls hjälper dig att hålla jämna steg med de globala tekniska framstegen när det gäller att skapa utarbetade mönster och utarbeta detaljerade ritningar. 

För det första är CAD inte ett lätt program att lära sig. Andra applikationer kan ha en högre inlärningskurva, men inte CAD eftersom det beror på programmets komplexitet. Därför kommer engagemanget för att lära sig 3D-design ta ganska lite längre tid än andra applikationer. Tidigare utexaminerade tror att CAD är mycket som att lära sig ett främmande språk. För framgång handlar det om att behålla och memorera materialet tills det är en del av ditt ordförråd.

Det bästa sättet att luta applikationen är att upprepa varje klassövning hemma. Det kan ta lite längre tid, men det hjälper dig att bekanta dig med 3D-designprocessen. Kontinuerlig upprepning av kommandona kommer att eliminera all tvekan från din sida när du skapar en utarbetad ritning. Efter ett tag kommer du att få självförtroende för att skapa större och bättre design, istället för att oroa dig för hur du använder CAD-programmet.

De inledande klasserna erbjuder grunderna i CAD eftersom ämnet lärs ut på ett sätt där läraren utmanar eleverna med att slutföra relevanta uppgifter som finns på arbetsplatsen. Det kommer att hjälpa dem att lära sig disciplinerna teknik och arkitektur. Vanligtvis är varje klass handledning ungefär två timmars kursarbete. När du går vidare genom online-CAD-programmet kommer en del av de genomförda kurserna att ge certifikat som kan användas för att verifiera din upplevelse.

Även erfarna CAD-designers kommer att fortsätta att använda sitt lärandeprogram på arbetsplatsen. Det är en fantastisk resurs för de designers som vill visualisera ett exempel på 3D-design innan de delar med andra. Du kommer snabbt att lära dig att programvarans bästa tillgång är att hjälpa till med att förbättra dina designmöjligheter medan du arbetar med simuleringsikonen. När du väl har fått erfarenheten finns det inga gränser för hur långt du kan gå inom branschen. 

Om du funderar på att börja CAD-utbildning, så skulle det vara klokt att skapa en studieplan för dig själv. Ta dig tid att skriva ner dina egna mål för att lära dig denna applikation. Försök att inkludera hur mycket tid som ska tilldelas för studier och träning. Kraven på att lära sig CAD är mycket tidskrävande och är inte för alla elever. 


Jakob Andersson

Ingenjör som gillar CAD och Produktutveckling. Jobbat med elearning sedan 2016. Finns på lite olika plattformar med olika kurser i CAD.

0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

RSS
Follow by Email
YouTube
YouTube
Pinterest
LinkedIn
LinkedIn
Share
Instagram
Tiktok