Computer-Aided Design (CAD) har revolutionerat teknikvärlden och gjort det möjligt för ingenjörer, designers och arkitekter att producera mer noggranna och detaljerade 3D-modeller. Om du är en nybörjare, professionell, eller bara är intresserad av att fördjupa din förståelse av CAD, här är en lista över de 55 bästa CAD-böckerna som du absolut inte bör missa.

 1. "AutoCAD For Dummies" av Bill Fane: Perfekt för nybörjare som söker en grundläggande förståelse av AutoCAD.
 2. "Mastering AutoCAD 2023 and AutoCAD LT 2023" av George Omura: En djupgående guide till AutoCAD med användbara övningar.
 3. "Up and Running with AutoCAD 2023" av Elliot Gindis: Denna bok innehåller handlingsbaserade övningar som gör det lättare att förstå AutoCAD.
 4. "Engineering Design and Graphics with SolidWorks" av James Bethune: Detta är en fantastisk resurs för dem som använder SolidWorks.
 5. "SolidWorks For Dummies" av Greg Jankowski: En perfekt guide för nybörjare till SolidWorks.
 6. "SOLIDWORKS 2023 For Designers" av Prof. Sham Tickoo Purdue Univ.: En lättförståelig men djupgående guide till SolidWorks.
 7. "CAD: A Guide to Using AutoCAD and SolidWorks" av Travis Jones: En utmärkt bok för att jämföra och förstå både AutoCAD och SolidWorks.
 8. "Introduction to AutoCAD Plant 3D 2023" av Tutorial Books: En otrolig bok för de som vill fördjupa sina kunskaper i Plant 3D.
 9. "Fusion 360 for Makers" av Lydia Sloan Cline: En fantastisk guide till Fusion 360, särskilt för hobbyister och makers.
 10. "Autodesk Revit 2023 for Architecture" av Eric Wing: En omfattande guide till Autodesk Revit, perfekt för arkitekter.
 11. "Mastering Autodesk Inventor 2023 and Autodesk Inventor LT 2023" av Curtis Waguespack: En mycket detaljerad och djupgående bok för dem som vill behärska Inventor.
 12. "AutoCAD Civil 3D 2023 Essentials" av Eric Chappell: En måste-ha bok för alla som arbetar med Civil 3D.
 13. "AutoCAD 2023 and AutoCAD LT 2023 Essentials" av Scott Onstott: En grundläggande men omfattande guide till AutoCAD och AutoCAD LT.
 14. "Rhinoceros Success" av Scott Alexander: En unik och inspirerande bok för användare av Rhinoceros 3D.
 15. "Rhinoceros 5.0 for Architects" av Prof. Sham Tickoo Purdue Univ.: Ett måste för arkitekter som använder Rhinoceros 3D.
 16. "3D Printing with Autodesk 123D, Tinkercad, and MakerBot" av Lydia Sloan Cline: En utmärkt guide för dem som vill utforska 3D-utskrift och CAD-design.
 17. "Parametric Modeling with Autodesk Inventor 2023" av Randy Shih: Perfekt för dem som vill lära sig mer om parametrisk modellering.
 18. "AutoCAD 2023 and AutoCAD LT 2023: No Experience Required" av Donnie Gladfelter: En bra bok för CAD-nybörjare.
 19. "Mastering Autodesk Revit 2023" av Robert Yori: En omfattande och avancerad guide till Revit.
 20. "Technical Drawing with Engineering Graphics (15th Edition)" av Frederick E Giesecke: En utmärkt resurs för tekniska ritningar, en viktig färdighet för alla CAD-användare.
 21. "CATIA V5-6R2015 for Designers" av Prof. Sham Tickoo Purdue Univ.: En av de bästa CATIA-guiderna tillgängliga.
 22. "SolidWorks 2023 Black Book" av Gaurav Verma: En lättförståelig guide för SolidWorks, bra för både nybörjare och erfarna användare.
 23. "SketchUp For Dummies" av Aidan Chopra: En utmärkt guide till SketchUp, särskilt för nybörjare.
 24. "AutoCAD 2023: A Problem-Solving Approach, Basic and Intermediate" av Prof. Sham Tickoo Purdue Univ.: En omfattande guide till AutoCAD med praktiska problem att lösa.
 25. "Autodesk Inventor 2023: A Tutorial Introduction" av L. Scott Hansen: En hands-on introduktion till Inventor.
 26. "Mastering SolidWorks" av Matt Lombard: En djupgående guide till SolidWorks med tonvikt på 'mastering' programmet.
 27. "SolidWorks 2023: A Power Guide for Beginners and Intermediate Users" av CADArtifex: En lättillgänglig guide för både nybörjare och mellannivåanvändare.
 28. "Autodesk Fusion 360: A Power Guide for Beginners and Intermediate Users" av CADArtifex: En användbar guide för de som lär sig Fusion 360.
 29. "Fusion 360 for Beginners and Intermediate Users" av John Willis: En annan bra guide till Fusion 360.
 30. "Creo Parametric 3.0: A Power Guide for Beginners and Intermediate Users" av CADArtifex: En mycket detaljerad guide för de som lär sig Creo Parametric.
 31. "AutoCAD Pocket Reference" av Cheryl R. Shrock: En praktisk och portabel referensguide för AutoCAD-användare.
 32. "Mastering SolidWorks: The Design Approach" av Ibrahim Zeid: En praktisk bok som lär ut SolidWorks genom att använda en designbaserad metod.
 33. "Autodesk 3ds Max 2023 Essentials" av Randi L. Derakhshani: Perfekt för dem som vill börja använda 3ds Max för 3D-modellering och animation.
 34. "AutoCAD Plant 3D 2023 for Designers" av Prof. Sham Tickoo Purdue Univ: En djupgående guide specifikt för Plant 3D-användare.
 35. "Introduction to AutoCAD 2023: A Modern Perspective" av Paul Richard: En modern och fräsch titt på AutoCAD.
 36. "Mastering Autodesk Maya 2023" av Todd Palamar: En omfattande guide för dem som vill behärska Maya för 3D-modellering och animation.
 37. "Blender For Dummies" av Jason van Gumster: En utmärkt guide för de som vill börja använda Blender för 3D-modellering.
 38. "Solid Edge ST10 Basics and Beyond" av Online Instructor: En praktisk bok för de som använder Solid Edge ST10.
 39. "AutoCAD MEP 2023 for Designers" av Prof. Sham Tickoo Purdue Univ.: En specifik guide för de som arbetar med AutoCAD MEP.
 40. "Creo Simulate 3.0 Tutorial: Structure and Thermal" av Roger Toogood: En stor resurs för de som använder Creo Simulate.
 41. "CATIA V5 Workbook Release 21" av Richard Cozzens: En arbetsbok för dem som vill fördjupa sina kunskaper i CATIA V5.
 42. "Introduction to CATIA V6 Release 2012" av Kirstie Plantenberg: En introduktion till CATIA V6, perfekt för nybörjare.
 43. "A Comprehensive Introduction to SolidWorks 2012" av Godfrey Onwubolu: En omfattande guide till SolidWorks 2012.
 44. "Certified SOLIDWORKS Professional Advanced Preparation Material" av Paul Tran: En resurs för dem som förbereder sig för SOLIDWORKS Professional Advanced certifiering.
 45. "SolidWorks API Series 1: Advanced Product Development" av Luke Malpass: En guide till SolidWorks API för de som är intresserade av produktutveckling.
 46. Denna lista bör ge en omfattande samling av böcker för alla nivåer och användningsområden inom CAD. Förstås, listan är inte uttömmande och det finns många andra fantastiska resurser där ute.
Kategorier: böckerCAD

Jakob Andersson

Ingenjör som gillar CAD och Produktutveckling. Jobbat med elearning sedan 2016. Finns på lite olika plattformar med olika kurser i CAD.

0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

RSS
Follow by Email
YouTube
YouTube
Pinterest
LinkedIn
LinkedIn
Share
Instagram
Tiktok