Här listar jag resurser jag använder för att skapa min hemsida Jakobia.se. För att göra samma sak som jag kan ni använda följande tjänster och hemsidor. Jakobia.se handlar främst om kunskap så resurser relativt utbildning listas här. Kurser, hosting. lms och olika program. Har du en bättre resurs för att göra samma sak hör gärna av dig så jag kan lista och länka dig. Detta är inte bara resurser för hemsidan jakobia.se utan bra saker som jag använder som människa.

Utbildning

Ett gratis lms som du kan ganska lätt sätta upp och starta en online utbildningsverksamhet utan några direkta kostnader.

https://moodle.org

Det är gratis och väldigt kraftfullt även svenska Folkuniversitetet använder denna mjukvara så det funkar i skarpt läge.

Vill du ha en mer som jag med videokurser rekommenderar jag Youtube:

Där kan du ha videos på dina kurser som dina studenter kan gå.

Här har jag ett exempel på främst cad utbildningar:

https://www.youtube.com/@digitalutbildning

Programmering

Python

Vill du lära dig Python gör du ett smart val. Se mer här där du har allt du behöver för att programmera med Python. https://www.python.org/, där har du utvecklingsmiljön och fördelen med att använda Python är att det är gratis och det bästa du kan använda tillsammans med R för att göra experiment inom AI.

R

Här kan du ladda ner miljö för att programmera med hjälp av R. Det används för statistik och AI.

https://www.r-project.org

Java

Att utveckla mjukvara med hjälp av Java är ett väldigt kraftfullt och man kan starta från noll kronor. Utvecklingsmiljön är gratis.

För att köra java program:

https://www.java.com/sv/download/ie_manual.jsp

För att skapa egna program: (Du behöver ett jdk)

https://www.oracle.com/java/technologies/downloads

Android

För att göra egna appar för Android krävs Android Studio:

(Det är helt gratis)

https://developer.android.com/studio?authuser=1

CAD

Ett väldigt fint projekt som är helt gratis och kommer förbli. Tyvärr så har den inte vibrations analyser som standard men man kan använda gratis version av Ansys för det. Student versionen. FreeCAD har mognat och är stabilare och fler funktioner så att det blir lättare att använda och snabbare.

https://www.freecad.org

Andra cad program är extremt dyra. Det har jag främst använt på utbildningar på högskola.

Jag rekommenderar SolidWorks, PTC och Autodesk Fusion. Det unika med Fusion är att man kan få tillgång till det gratis. Finns vissa villkor.

Här kan du ladda ner Fusion gratis:

https://www.autodesk.com/products/fusion-360/free-trial

SolidWorks och PTC är väldigt dyra men det finns student versioner att prova:

https://plmgroup.se/mjukvara/solidworks-3d-cad/

Vill man istället prova PTC finns det här även det kostar mycket:

https://www.ptc.com/en/try-and-buy/free-trials

Webmaster

Skapa en dejtingsida

Skapa en jobbsida

Skapa en blogg

Skapa en hemsida

Skapa en unik hemsida med kraftfulla funktioner gratis

Att skaffa ett webhotell för sin hemsida finns flera olika alternativ.

Själv använder jag Loopia för detta med vissa fördelar och vissa begränsingar.

Nackdelar med Loopia är att de har inget stöd för cpanel (brutalt bra) med alla dess möjligheter det har ett eget mycket sämre. Men de har bra möjligheter till att registrera många domännamn, många tdler. Så jag använder även dessa till några svenska domäner.

SEO

Gratis kraftfullt verktyg för att analysera din hemsida är Google Analytics.

För att se om sidan har indexerade sidor eller se fel. Se hur mycket trafik som är organisk rekommenderar jag Search Console. Även detta är gratis!

Foto

AI

Vill du ha genererade bilder med hjälp av AI rekommenderar jag MJ. Prova med 100 krediter gratis.

Vill du ha bilder, analyser och text och svar på frågor, rekommenderar jag ChatGPT. Tror att version 5 kommer i november ska bli mycket intressant att prova.

Excel Utbildning

Av en slump har jag även gjort Sveriges mest omfattande kurs i Excel.

Det är ett väldigt fördelaktigt paket där du lär dig det viktigaste inom Excel.

Det är inte gratis med Excel utbildningar men jämfört med att gå det fysiskt eller våra konkurrenter så får du ett bra pris. Du lär dig genom att göra övningar dvs du lär genom att göra själv ingen annan svensk kurs har så många övningar. Länk till Excel utbildning: Excel-paket Kampanj

Socialt

Dejting

Vänner kan vara segt att hitta över 30+, nätdejting borde vara en lösning men det funkar sämre än det borde. Här är plaster för vänner eller en romans.

https://www.happypancake.se

Dejting Appar

Facebook Grupper

Söker man vänner eller hjälp från andra människor rekommenderar jag dessa Facebook grupper:

Sociala Medier

Bästa platsen för att knyta kontakter för att mingla med företag för att hitta jobb är Linkedin. Där kan man nätverka och få hjälp på tekniska problem. Men även följa företag.

Film

Drönare

Vi håller på att ta fram en drönare byggsats som är en modifierad version av en byggsats från Amazon.

Det kommer ingå utbildning och modifikationer som gör att du kan lära sig allt om hur du bygger och utvecklar egna drönare. Länk till våran: Drönare Byggsats.

Konst

Mjukvara

Investeringar

Företagare

Har inget direkt inom företagande mer än en liten Facebook grupp. Här kan svenska företag presentera sitt företag och skapa nätverk. https://www.facebook.com/groups/1169103417607442

Jobb

Att hitta jobb har varit svårt för mig därför har jag för mig själv och som hobby att hitta nytt jobb. Man vet ju inte vad som krävs i framtiden. En hobby är att hjälpa andra att hitta jobb. Lämpligt för mig är att jobba på distans just nu. Där har jag två hobby projekt som även hjälper mig själv och andra.

https://www.facebook.com/groups/3466552363627180 (En grupp med distansjobb)

Här är en hemsida för distans jobb för alla i hela världen. Rekommenderar även dessa sidor för att hitta distans jobb:

  1. Remote.co - Remote.co är en webbplats som fokuserar uteslutande på distansarbete. De erbjuder jobb inom olika branscher och nivåer av erfarenhet.Besök Remote.co här: Remote.co
  2. FlexJobs - FlexJobs är en premiumtjänst som erbjuder noggrant utvalda distansjobb inom en mängd olika branscher. De erbjuder också resurser och guider för att hjälpa arbetssökande att lyckas med fjärrarbete.Besök FlexJobs här: FlexJobs
  3. Upwork - Upwork är en plattform som erbjuder frilansarbete och projektbaserade jobb. Du kan hitta jobb inom olika områden, inklusive skrivande, grafisk design, programmering och mycket mer.Besök Upwork här: Upwork
  4. We Work Remotely - We Work Remotely är en annan populär plattform för distansjobb. De erbjuder jobb inom teknik, marknadsföring, kundservice och många andra områden.Besök We Work Remotely här: We Work Remotely
  5. Remote OK - Remote OK är en enkel och lättanvänd plattform för att hitta distansjobb. De erbjuder ett brett utbud av jobb inom olika branscher och över hela världen.Besök Remote OK här: Remote OK
  6. LinkedIn - LinkedIn är inte bara en plattform för professionellt nätverkande, utan det finns också många distansjobb som annonseras här. Använd filtret för jobb för att söka efter distansmöjligheter.Besök LinkedIn här: LinkedIn

För en sida för att hitta alla typer av jobb rekommenderar jag följnade:

Hem