I den snabbt föränderliga digitala eran har mobilappar blivit en integrerad del av våra liv. De underlättar vår vardag, underhåller oss och hjälper oss att utforska nya möjligheter. Om du någonsin har drömt om att skapa din egen app och dela den med världen, har du tur. Det finns ett antal utmärkta gratis Android-utbildningar som är tillgängliga för alla som vill lära sig att utveckla appar utan att bryta plånboken. Denna artikel kommer att guida dig genom de bästa gratis Android-utbildningarna som hjälper dig att bli en apputvecklare.

  1. Udacity

Udacity erbjuder en serie omfattande och praktiskt inriktade kurser inom apputveckling för Android. Deras "Android Basics Nanodegree" är en utmärkt startpunkt för nybörjare som inte har någon tidigare erfarenhet av programmering. Här lär du dig grunderna i Java, XML och Android Studio, den officiella integrerade utvecklingsmiljön för Android-appar.

  1. Coursera - University of Maryland

Coursera samarbetar med University of Maryland för att erbjuda en specialiserad kurs med titeln "Programming Mobile Applications for Android Handheld Systems". Kursen täcker allt från grunderna i apputveckling till avancerade ämnen som användargränssnitt, databashantering och applikationsoptimering. Du kommer att arbeta med projekt som ger dig praktisk erfarenhet och färdigheter att bygga egna appar.

  1. Google Developers Training

Google erbjuder sin egen serie av onlinekurser för Android-utveckling genom Google Developers Training. Deras "Android Fundamentals" är en omfattande introduktionskurs som täcker allt från installationsprocessen till att bygga en fullt fungerande app. Dessutom får du chansen att lära dig av experter inom området och få insikter i bästa praxis för apputveckling.

  1. edX - Galileo University

edX erbjuder en kurs i samarbete med Galileo University med namnet "Developing Android Apps with Kotlin". Kotlin är ett modernare programmeringsspråk som används för Android-utveckling och blir alltmer populärt bland utvecklare. Denna kurs fokuserar på att lära ut Kotlin och hur man bygger appar med det.

  1. YouTube - Coding in Flow

För visuellt inriktade elever erbjuder YouTube många gratis videokurser för apputveckling. En av de mest populära kanalerna är "Coding in Flow," som erbjuder omfattande handledningar för att lära sig Android-utveckling steg för steg. Här lär du dig att bygga appar från grunden och få insikter från en erfaren apputvecklare.

  1. GitHub

För de som är bekanta med programmering och vill ha praktiska övningar, kan GitHub vara en ovärderlig resurs. Det finns ett stort antal öppen källkod-projekt för Android-appar som du kan utforska, bidra till och använda för att lära dig genom praktiskt arbete. Detta ger dig möjlighet att se hur professionella appar är uppbyggda och dra nytta av gemenskapen för att få feedback på dina egna projekt.

  1. Codecademy

Codecademy erbjuder en grundläggande introduktionskurs i apputveckling som är perfekt för nybörjare. Kursen täcker de grundläggande aspekterna av att skapa en Android-app och ger dig möjlighet att använda din nyvunna kunskap i praktiska projekt.

Slutsats

Att lära sig att utveckla appar för Android har aldrig varit enklare eller mer tillgängligt än det är idag. De bästa gratis Android-utbildningarna som vi har utforskat i den här artikeln ger dig möjlighet att lära dig och behärska apputvecklingens konst utan att behöva investera stora pengar. Oavsett om du är en nybörjare som aldrig har skrivit en rad kod eller en erfaren programmerare som vill lära sig ett nytt språk eller plattform, finns det en kurs som passar dina behov.

Genom att ta del av dessa resurser och genom hårt arbete och engagemang kan du förvandla din idé till en fungerande app och dela den med världen. Så var inte rädd för att dyka in i spännande världen av apputveckling - nästa stora app kan vara din!


Jakob Andersson

Ingenjör som gillar CAD och Produktutveckling. Jobbat med elearning sedan 2016. Finns på lite olika plattformar med olika kurser i CAD.

0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

RSS
Follow by Email
YouTube
YouTube
Pinterest
LinkedIn
LinkedIn
Share
Instagram
Tiktok