Det finns mycket man kan lära sig i skolan men även livet har mycket att lära. Vilka kunskaper är bra att ha 2022?

Du kanske har utbildat dig till maskiningenjör och fastnat i de banorna. Utvecklingen idag leder till stora förändringar för en maskiningenjör. Förbränningsmotorn byts ut till en elmotor, men samtidigt så krävs det mer kompetens.

Det kommer alltid att behövas maskiningenjörer, allt bygger på att konstruera saker även om digitalisering pågått länge.

Det har påverkat yrket när man ska konstruera saker för människor.

Jag har listat saker som kan vara bra för en ingenjör 2022.

Språk

Lär dig nya språk, det kan leda till att du gör samma sak men i ett nytt språk, helt nya möjligheter öppnas.

Smidigaste sättet att lära sig språk är att ladda ner en språk app, plugga 10 min varje dag och lär dig några nya språk.

Språk du måste kunna är engelska och ditt modersmål. Men lär dig grunderna i franska, spanska och kinesiska. Så du kan presentera dig för en ny vän och få nya samarbete.

Bästa språk apparna:

https://sprakutbildning.com/basta-apparna-sprakinlarning/

Programmering

Att som inte ingenjör behärska programmering är en stor svaghet. Att kunna traditionell programmering samt objekt orienterat. Lär dig framför allt ett högnivå språk men varför inte de tre största.

Lär dig java, c# och Python. Med dessa språk kan du skriva program och även utveckla macron och script för att automatisera vanliga program som CAD och Excel. Men även mycket annat.

Bästa sättet att lära sig att programmera är att köpa böcker. Är du svensk och vill ha en bra bok på svenska rekommenderar jag Jan Skansholms böcker.

Det finns böcker i Java, c# och Python.

En annan sak inom programmering är att lära sig att göra "appar".

Har du lärt dig Java är steget väldigt litet för att göra appar helt gratis i Android Studio.

När du har lärt dig Python har du möjlighet till bland annan AI med verktyg som är helt gratis.

Simulering

Som ingenjör kan man inte klara sig idag utan simulering. Och som tur är att Ansys har släppt en student version med vissa begräsningar men fullt fungerande. Ansys har den bästa mjukvaran för att göra simuleringar och fantastiska möjligheter att lära sig deras mjukvara helt gratis men rekommenderar att köpa några böcker och göra lite tutorials.


Jakob Andersson

Ingenjör som gillar CAD och Produktutveckling. Jobbat med elearning sedan 2016. Finns på lite olika plattformar med olika kurser i CAD.

0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

RSS
Follow by Email
YouTube
YouTube
Pinterest
LinkedIn
LinkedIn
Share
Instagram
Tiktok