Digital utbildning har blivit en viktig del av dagens lärande, speciellt med tanke på den pågående tekniska utvecklingen och den ökade efterfrågan på distansundervisning. Även om många digitala kurser kräver betalning, finns det också ett stort utbud av högkvalitativa utbildningar som är helt gratis. Här är några av de bästa gratis digitala utbildningsplattformarna som kan hjälpa dig att lära dig nya färdigheter, förbättra din karriär eller helt enkelt tillfredsställa din nyfikenhet.

1. Coursera Coursera samarbetar med universitet och andra organisationer från hela världen för att erbjuda onlinekurser, specialiseringar och grader inom en mängd olika ämnen. Många av dessa kurser kan auditetas gratis, vilket innebär att du kan få tillgång till kursmaterial och videoföreläsningar utan kostnad.

2. edX edX är en plattform som erbjuder högkvalitativa onlinekurser från universitet som Harvard, MIT och Berkeley. Liksom Coursera, kan du ta många av dessa kurser gratis, men du måste betala om du vill ha ett certifikat.

3. Khan Academy Khan Academy erbjuder gratis onlinekurser i en mängd olika ämnen, inklusive matematik, vetenskap, programmering och konsthistoria. Plattformen är särskilt känd för sina lättförståeliga videoföreläsningar och interaktiva övningar.

4. Duolingo Om du är intresserad av att lära dig ett nytt språk, är Duolingo en utmärkt resurs. Denna plattform erbjuder gratis kurser i mer än 30 språk, inklusive spanska, franska, tyska och kinesiska.

5. Codecademy För de som vill lära sig att programmera, erbjuder Codecademy interaktiva onlinekurser i en mängd olika programmeringsspråk, inklusive Python, Java och JavaScript. Plattformen har både gratis och betalda alternativ, och även de gratis kurserna är mycket omfattande.

6. Google Digital Workshop Google Digital Workshop är en gratis onlineutbildningsplattform som erbjuder kurser inom digital marknadsföring, inklusive sökmotoroptimering (SEO), sökmotormarknadsföring (SEM) och e-postmarknadsföring.

7. MIT OpenCourseWare MIT OpenCourseWare är ett initiativ från Massachusetts Institute of Technology (MIT) som erbjuder nästan alla deras kursmaterial online och gratis. Detta inkluderar föreläsningar, övningsuppgifter och tentor för hundratals kurser i en mängd olika ämnen.

Sammanfattningsvis finns det en stor mängd högkvalitativa digitala utbildningar som är tillgängliga gratis på nätet. Oavsett om du är intresserad av att lära dig ett nytt språk, utveckla dina programmeringsfärdigheter eller fördjupa dig i digital marknadsföring, finns det en gratis onlinekurs som passar dina intressen och behov.


Jakob Andersson

Ingenjör som gillar CAD och Produktutveckling. Jobbat med elearning sedan 2016. Finns på lite olika plattformar med olika kurser i CAD.

0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

RSS
Follow by Email
YouTube
YouTube
Pinterest
LinkedIn
LinkedIn
Share
Instagram
Tiktok