I dagens digitala tidsålder erbjuder internet en rik källa till utbildning och möjligheter för självlärda personer. Om du är intresserad av att lära dig CAD (Computer-Aided Design) för att utveckla dina tekniska eller kreativa färdigheter, har du tur. Det finns flera högkvalitativa onlinekurser och resurser som erbjuder gratis CAD-utbildning. I detta blogginlägg kommer vi att utforska några av de bästa digitala utbildningsmöjligheterna som är tillgängliga för att hjälpa dig komma igång med CAD.

 1. AutoCAD Online-kurser:
  • AutoCAD är en av de mest använda CAD-programmen i världen. Autodesk, företaget bakom AutoCAD, erbjuder gratis onlinekurser på sin webbplats. Dessa kurser täcker allt från grunderna till avancerade tekniker.
 2. Fusion 360 Learning Hub:
  • Fusion 360 är en annan kraftfull CAD-programvara, särskilt inom 3D-modellering. Autodesk erbjuder en dedikerad Learning Hub med gratis kurser som hjälper dig behärska programmet.
 3. Coursera:
  • Coursera är en populär plattform för onlineutbildning som samarbetar med ledande universitet och organisationer. Du kan hitta gratis CAD-kurser från toppuniversitet runt om i världen.
 4. edX:
  • edX är en annan plattform som samarbetar med universitet och institutioner för att erbjuda gratis onlinekurser. De har CAD-kurser som täcker olika program och tekniker.
 5. YouTube-tutorials:
  • YouTube är en guldgruva av gratis CAD-tutorials. Många erfarna CAD-användare och lärare delar sina kunskaper genom videor som är lätta att följa.
 6. CAD-forum och community-webbplatser:
  • Det finns flera onlineforum och community-webbplatser som är inriktade på CAD. Där kan du ställa frågor, dela din kunskap och lära dig av andra.
 7. LinkedIn Learning:
  • LinkedIn Learning erbjuder kurser om CAD-program som SolidWorks och AutoCAD. Du kan få tillgång till dessa kurser gratis under en begränsad tid med deras kostnadsfria provperiod.

Slutsats: Gratis CAD-utbildning är tillgänglig för alla som är villiga att investera tid och ansträngning. Oavsett om du är intresserad av att utveckla tekniska färdigheter för en karriär inom ingenjörsvetenskap eller arkitektur, eller om du bara vill utforska din kreativa sida genom 3D-modellering och design, så finns det en rik resursbas online som kan hjälpa dig att nå dina mål. Ta din CAD-utbildning online och öppna upp en ny värld av möjligheter för dig själv.


Jakob Andersson

Ingenjör som gillar CAD och Produktutveckling. Jobbat med elearning sedan 2016. Finns på lite olika plattformar med olika kurser i CAD.

0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *