Det finns många sätt att tjäna pengar online, och CAD, Computer-Aided Designing, är ett av de underbara sätten att tjäna pengar. Och med alla problem som löser pandemin och distansarbete efterfrågas CAD mer för många människor och individer.

Med detta sagt finns det ingen bättre tid än nu att dra fördel av denna potentiella guldgruva. Du kan göra detta till ett lukrativt heltidsföretag eller ett stort sidoliv. Följande inkluderar flera sätt att tjäna pengar med detta fantastiska verktyg: 

1. Bestäm vad du vill använda CAD till

Följande är olika typer av arbete du kan göra för att tjäna pengar med CAD. Följande typer av arbete kan vara mycket lukrativa: 

  • Laserskärning
  • Sälj AutoCAD-block
  • Sälj planlösningar
  • Handledning
  • Frilansande
  • Lägg ut ditt arbete på entreprenad till företag som behöver AutoCAD-kunskaper, till exempel en snickare, fastighetsmäklare eller en tillverkare 

När du har bestämt dig för vilken typ av arbete du vill ha, bör du göra det bästa av ditt arbete genom att göra nästa steg. 

1. Visa upp dina färdigheter och erfarenheter 

Du kan göra detta genom att bygga din egen webbplats eller låta ett professionellt team göra detta åt dig. Du kan hitta välrenommerade webbhotelltjänster, som Wix, Bluehost och GoDaddy.

Förutom det är att visa upp dina kunskaper på LinkedIn också ett bra sätt att få uppmärksamhet från rätt företag/personer. Detta gäller även för andra sociala medieplattformar. 

2. Frilansande 

Att använda frilansplattformar är ett annat viktigt verktyg som gör att du kan sälja dina tjänster online. Dessa plattformar inkluderar Upwork, Freelancer.com, Fiverr, etc. Du kan söka genom sökmotorerna genom att skriva in något relaterbart, som frilansplattformar eller CAD eller designa frilansplattformar, 

3. Forskningsdesignerföretag

Att forska om designerföretag är avgörande. När du gör det kommer din förmåga att attrahera dem att öka avsevärt. Från din forskning kan du ta reda på vilka CAD-tjänster de behöver och få kontakt med dem för att visa hur du kan vara en stor tillgång för dem. Och som ett resultat kommer du mer sannolikt att få kontrakt från dem. 

Du kan möjligen övertyga dem genom att producera och göra ett tidsbesparande och produktivt program för CAD-proffs och företag. Du kan erbjuda en gratis provperiod eller rabatt på den första tjänsten eller produkten som tillhandahålls. Du kan också ge dem en garanti eller garanti. 

4. Reklam för ditt arbete 

Att marknadsföra dina tjänster och dig själv är avgörande för att få ut ditt namn och varumärke. Du bör skaffa visitkort och sätta skyltar i trånga områden.

Dessutom är det viktigast att annonsera vad du har att erbjuda på sociala medier. Traditionell tryckt reklam är fortfarande viktig. De flesta företag och människor kollar dock mest online. 

5. Fixa ditt pris 

För att säkerställa att du har konkurrenskraftiga priser måste du undersöka priserna för olika uppgifter i din bransch. Sedan kan du lägga priser för dina tjänster och du kan välja att inkludera priser för olika paket. Potentiella kunder kommer också att lita mer på ditt varumärke och tro att ditt företag är ett professionellt varumärke. 

6. Sälja dina projekt på Internet

En annan sak du kan göra är att erbjuda dina slutförda projekt till försäljning på Internet. Du kan göra olika typer av 3D-modeller, mönster, föremål och seriefigurer beroende på din typ av arbete. Sälj sedan produkterna online. 

Du kan samarbeta med olika webbplatser för att sälja dina produkter/tjänster. Dessa webbplatser kommer att komma överens med dig. Detta avtal innebär att du betalar dem en provision när du går med på deras erbjudande. Några av dessa webbplatser är graphicriver.net, unity3d.com och turbosquid.com.

7. Lär dig dina färdigheter 

Och sist, men säkert inte minst, kan du lära andra dina kunskaper och erfarenheter. Du kan använda dina CAD-kunskaper och erfarenhet utöver CAD-outsourcing, eller så kan du enbart undervisa. Hur som helst, följande inkluderar olika sätt du kan lära andra genom att: 

  • Visa upp dina färdigheter och erfarenheter för en närliggande skola eller institut där programvara är en del av läroplanen. 
  • Gör självstudier av olika CAD-program på YouTube. Gör detta genom att ladda upp dina handledningar till YouTube. Tjäna sedan pengar på dem med Google Adsense för att tjäna bra på det. 
  • Skapa kurser inom olika områden, såsom 3D-kurser, 2D-kurser och CAD-programvarutips. Sälj dem sedan till webbplatser som Lynda, Adobeknowhow, Skillshare.com och Udemy.com

Avslutning

CAD är ett bra verktyg för att tjäna bra pengar. Det kommer inte att göra dig till miljonär över en natt. Men om du planerar i enlighet med detta med tipsen ovan och med det som är bäst för dig, kan du så småningom få en sexsiffrig eller till och med miljonärstatus. 

Kategorier: CAD

Jakob Andersson

Ingenjör som gillar CAD och Produktutveckling. Jobbat med elearning sedan 2016. Finns på lite olika plattformar med olika kurser i CAD.

0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *