Är du intresserad av design och teknik? Vill du lära dig skapa professionella 3D-modeller utan att det kostar en förmögenhet? Vi har goda nyheter för dig! Vår organisation erbjuder nu helt gratis CAD-kurser i både FreeCAD och Fusion 360, tillgängliga för alla oavsett tidigare erfarenheter eller bakgrund. Detta är din chans att utveckla viktiga färdigheter som kan forma din framtid och karriär inom en rad olika industrier.

Vad är CAD?

CAD, eller datorstödd design, är tekniken att använda datorprogramvara för att skapa, modifiera och analysera design och modeller i en virtuell miljö. Detta är en grundsten inom många branscher, inklusive maskinteknik, arkitektur och spelutveckling. Genom att bemästra CAD kan du göra allt från att skapa detaljerade arkitektoniska ritningar till att designa komplexa mekaniska komponenter.

Varför CAD?

Kompetens inom CAD öppnar dörren till många spännande karriärmöjligheter. Här är några skäl till varför du bör överväga att lära dig CAD:

 • Innovationspotential: CAD är avgörande för att skapa nya produkter och förbättra befintliga. Det underlättar snabb prototypning och hjälper till att förverkliga komplexa idéer.
 • Högre effektivitet: Med CAD kan du göra designprocessen snabbare och mer exakt, vilket minskar risken för fel och kostsamma korrigeringar under tillverkningsfasen.
 • Fler jobbchanser: Färdigheter i CAD är efterfrågade på arbetsmarknaden. Branscher som tillverkning, teknik och byggnadskonstruktion behöver ständigt kvalificerade CAD-tekniker och designers.

Våra Kurser

Vi är stolta över att kunna erbjuda två omfattande kurser som täcker de populäraste och mest tillgängliga CAD-programmen på marknaden idag:

1. Introduktion till FreeCAD

FreeCAD är en öppen källkodsparametrisk 3D-modellerare vilket innebär att den är helt gratis att använda och modifiera. Det är ett kraftfullt verktyg för de som är intresserade av teknisk design, arkitektur och modellering av produkter.

Kursinnehåll:

 • Gränssnitt och grundläggande navigering
 • Skapande av grundläggande 3D-objekt
 • Parametriska designprinciper
 • Skapa detaljerade ritningar och schematiska layouter
 • Simulering och analys av modeller

2. Grundkurs i Fusion 360

Fusion 360, utvecklad av Autodesk, är en molnbaserad CAD/CAM-lösning som används för både personligt och professionellt bruk. Den erbjuder avancerade funktioner för 3D-modellering, animation, och simulering.

Kursinnehåll:

 • Introduktion till molnbaserad design
 • Skulptering och modellering av komplexa former
 • Integrering av elektronik och mekanik
 • CAM och 3D-utskriftsintegration
 • Samarbeteverktyg och projektadministration

Hur du registrerar dig

Att registrera sig för våra kurser är enkelt. Besök vår hemsida, fyll i registreringsformuläret med dina grundläggande uppgifter, och välj den kurs du är intresserad av. Alla kurserna är självlärda med tillgång till rikliga resurser och tutorialvideor, vilket gör att du kan lära dig i din egen takt och enligt ditt eget schema.

Slutsats

Investering i kunskap betalar alltid bäst. Genom att delta i våra gratis CAD-kurser tar du ett viktigt steg mot att bli en skicklig designer eller ingenjör. Oavsett om du är en hobbyist som vill förbättra dina färdigheter eller en professionell som strävar efter att bredda dina tekniska kunskaper, har våra kurser mycket att erbjuda. Ta steget idag och börja forma din framtid med de verktyg och kunskaper som behövs för att lyckas.


Jakob Andersson

Ingenjör som gillar CAD och Produktutveckling. Jobbat med elearning sedan 2016. Finns på lite olika plattformar med olika kurser i CAD.

0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *