Många fördelar kommer från att lära sig nya förmågor, utforska nya ämnen och konfrontera nytt material, inklusive ökat självförtroende, nya anställningsmöjligheter och en känsla av prestation. Så varför ska du ägna tid åt Fusion 360? Är det verkligen populär 3D-cad-programvara? Vad är Fusion 360 egentligen?

Många individer oroar sig om det är värt besväret att behärska Fusion 360 eller annan CAD-programvara. Fusion 360 låter dig skapa unika mönster. Denna Autodesks molnbaserade applikation för produktdesign, maskinteknik och produktion är nyckeln till snabb 3D-innovation och förvandling av idéer till färdiga att tillverka design som kan 3D-utskrivas. Den här artikeln går igenom vad Fashion 360 är och varför du bör lära dig Fusion 360. 

Vad är Fusion 360

Det är en plattform som kombinerar design, ingenjörskonst, PCB-design och produktion i en. Det gör det möjligt för dig att integrera din osammanhängande produktutvecklingsprocess för att få produkter av hög kvalitet på marknaden snabbare och öka företagets vinster. Fusion 360 är ett PC- eller Mac-baserat CAD-, CAM-, PCB- och CAE-program med generativ design, 2,5-, 3-, 4- och 5-axlig bearbetning och avancerad simulering. 

Fusion 360 är lämplig för företag med hög omsättningshastighet samt nystartade företag som söker efter ett professionellt verktyg för att hjälpa dem ta sig in på marknaden. Dess datahanteringsverktyg gör det möjligt för företag att bättre använda data genom att de kan hantera användarbehörigheter och spåra ändringar genom hela designprocessen. 

Funktioner 

Programvaran uppdateras regelbundet och nya funktioner läggs till med några månaders mellanrum.

 • Konceptdesign och 3D-modellering
 • Prototypframställning och tillverkning
 • Integrerad simulering
 • Dokumenthantering och samverkan. 

Prissättning 

Fusion 360 kan vara den bästa platsen att börja ditt modelläventyr om du är ny på CAD-programvara. Du kan vara berättigad till en gratis licens om du är:

 • en student eller professor kan du få en treårsprenumeration.
 • använder Fusion 360 som hobby 
 • en ideell organisation eller ett företag med årliga intäkter på mindre än 100 000 USD. 

Om inget av ovanstående gäller dig kan du fortfarande få det för $495 per år (eller $60 per månad) genom att registrera dig för ett årligt medlemskap. 

 Varför du bör lära dig Fusion 360

Fusion 360 är betydelsefull eftersom det är ett multifunktionsprogram som låter dig utföra allt på en plats. Du kan utveckla 3D-designer, kommunicera, hantera data, skapa verktygsbanor, simulera dina designs för att utvärdera dem och mycket mer. Det är ett banbrytande designverktyg som kommer att fortsätta att ha en betydande inverkan på samhället.

Scrolla nedan för att ta reda på fler anledningar till varför du bör lära dig Fusion 360. 

Är en populär 3D Cad-programvara 

Denna Autodesk CAD-applikation används flitigt. Det är ett populärt program som låter användare planera hela design- och tillverkningsprocessen på ett ställe. Modellering, animering, simulering och produktionsteknik som 3D-utskrift och CNC-bearbetning ingår.

Fusion 360 har ett brett användningsområde i industriella miljöer, men det är också ett av de mest populära hobbyvalen på grund av dess låga kostnad och omfattande verktygsuppsättning. Den finns i två smaker: en gratis, något begränsad version för personligt bruk och en komplett kommersiell utgåva som är prisvärd. 

Fusion 360 introducerades först 2013, och den blev snart populär på grund av dess omfattande, årliga uppdateringar och hanterbara inlärningskurva. Fusion 360 är ett populärt val för CAM-processen, även om du utför din modellering i en annan applikation, eftersom dess gränssnitt är mer modernt och tilltalande än många gratis CAM-program. Det är också ganska grafiskt, vilket gör det enkelt att förstå även för nya användare.

Karriärmöjligheter 

Jobbar du inom teknik ska du studera allt du kan. Ett argument är att kunskapen om 360 Fusion kommer att göra dig mer värdefull i nästan alla branscher. För att komma före konkurrenterna på dagens extremt konkurrensutsatta arbetsmarknad måste du sticka ut. Att förstå datorstödd design kommer att ge dig en fördel inom områdena arkitektur, teknik, konstruktion och projektledning. Så, oavsett om du gillar det eller inte, kommer du att stöta på ingenjörsritningar i ditt dagliga arbete som mekanik-, civil- eller elektronikingenjör. Så att lära sig och bemästra Fusion 360 tidigt i ens karriär kommer att löna sig i det långa loppet. Även om du vill gå i produktion måste du kunna göra jiggar och fixturer eller kunna ändra designen innan du fräser den. 

Låter dig starta ett företag från bekvämligheten av ditt eget hem 

Du kan nu starta ditt företag från bekvämligheten av ditt eget hem. Vi har nu maskiner som sitter ovanpå ditt skrivbord och skär ut delar på ett par timmar, tack vare tillkomsten av digital tillverkning.

Det är en tid då produktionen blir mer demokratisk. Din samhällsproduktion är inte längre begränsad till ett fåtal fabriker på utsidan. Alla med tillräcklig kunskap om Fusion 360 kan börja skapa unika, personliga föremål som smycken, nyckelringar, fotoramar, lampskärmar, mobilfodral och så vidare. 

Kommer till hands: Enskild plattform för teknik, produktion och samarbete 

Fusion 360 är CAD/CAM-programvara och världens första riktiga "Produktinnovationsplattform." Det är ett molnbaserat system som knyter ihop design, produktion och användning. I en värld som ständigt förändras, där kunderna blir mer krävande, produkterna blir mer komplexa och nya framsteg sker i en rasande takt, är detta avgörande. Du måste hänga med eller, ännu bättre, leda gruppen om du vill förbli konkurrenskraftig.

Du behöver inte bara lämplig Fusion 360-programvara, utan också nödvändig kunskap. Hela ditt team, inklusive maskinoperatörer, industridesigners och andra anställda, måste kunna maximera fördelarna med digitalisering.

Det hjälper dig att hålla reda på framstegen i dina 3D-skapelser 

Du har hela tredimensionella komponenter och 3D-designer till ditt förfogande. Det är ännu bekvämare eftersom du kan isolera vissa avsnitt för att undersöka dem närmare. Du sparar förmodligen redan ditt projekt medan du arbetar med det, men hur vet du hur ofta du ska spara? Vad har du för planer för varje versions namn? Och, kanske mest avgörande, hur vet du vad som har förändrats mellan versionerna? Alla dessa problem åtgärdas omedelbart av Fusion 360:s versionskontrollmekanism.

Versionskontrollmekanismen startar varje gång du gör en modifiering av en design i Fusion 360 och skapar en ny version av din projektfil. Varje version innehåller också en egen beskrivning, som talar om för dig vad som ändrades, av vem och varför i ett ögonkast. När du har många individer som arbetar med samma design och behöver lite ansvar i din process är detta till stor hjälp.

Du får dela filer på ett tillförlitligt och tillgängligt sätt

Även om delning verkar vara enkelt i sitt hjärta, har logistiken för att göra det historiskt visat sig vara svårt. Samarbete innebär att mötas med en mängd olika individer och företag, var och en med sina egna verktygspreferenser. Tyvärr innebär detta att team arbetar med distinkta format, vilket gör delning över plattformar svårare. Branschen skulle använda standardformat i en idealisk miljö.

Fusion 360 har för avsikt att göra fildelning enklare för team och organisationer av alla storlekar. Detta görs möjligt genom att inkludera en rad filformat. Föreställ dig dessutom en central plattform där människor kan komma åt data från vilken enhet som helst, var som helst och när som helst. Samarbete blir allt mer populärt. Överväg att designteam arbetar med ett projekt från hela världen samtidigt och delar kommentarer och iterationer i molnet i en enda process. Den goda nyheten är att Fusion 360 kan göra allt! Fusion 360 maximerar verkligen upplevelsen när det gäller flexibilitet och effektivitet, oavsett om det är ett litet företag som ständigt nätverkar på hela sin plats eller en stor deltagare i global tillverkning.

Vem kan använda/lära sig Fusion 360

Fusion 360 används mest för 3D-modellering och design inom industrisektorn. Du behöver inte oroa dig för exaktheten i ditt projekt eftersom det är ett komplett modellverktyg. Förutom produkttester och tillverkning erbjuder programmet ett brett utbud av applikationer. Här är några exempel på vem som kan använda Fusion 360. 

För studenter / ingenjörer 

Med en enda lösning kan du accelerera dina idéer och omvandla dem till en produkt. 360 Fusion är det bästa alternativet för studenter som är intresserade av:

 • Design
 • Teknik 
 • Tillverkning och andra relaterade områden.

För pedagoger

Fusion 360 är den enda molnbaserade CAD/CAM/CAE-plattformen som kopplar samman hela produktutvecklingsprocessen. Den ger dig alla verktyg du behöver för att hjälpa dina elever att förbättra sina ingenjörs- och tillverkningsfärdigheter.

 •  Uppdrag för studenter hanteras på ett ställe . Organisera och hantera de uppgifter och projekt som dina elever genomför i din klass.
 • Visa och kommentera i webbläsaren . 

Elever kan enkelt skicka en länk till sitt arbete och du kan läsa och kommentera det direkt i din webbläsare, på vilken enhet som helst.

Hur lång tid tar det att lära sig fusion?

Du kommer alltid att hitta den bästa tekniken för att slutföra en uppgift med vilken programvara som helst. Fortsätt att anstränga dig, eftersom att behärska Fusion 360 är ingen enkel uppgift.

Du kan börja lära dig hur du använder Fusion 360 nu när du vet vad det är, vad det gör och vem som använder det. Här är en grov uppskattning av hur lång tid inlärning i faser kan ta:

 • Lär dig gränssnittet: Att lära sig använda gränssnittet kan ta upp till två veckor. När du lär dig ny programvara måste du först lära dig hur man bygger dokument, samt vad varje verktyg är, hur det fungerar och hur allt hänger ihop.
 • Lär dig grunderna : När du har vant dig vid programvarans inställningar måste du fräscha upp grunderna. Detta kan också ta upp till tre månader. Du kommer att börja lära dig hur du använder verktygen och konstruerar ett rudimentärt utkast i denna fas.
 • Bemästra programvaran : När du har bemästrat grunderna kan det ta ytterligare sex månader att helt bemästra programvaran. Det är viktigt att komma ihåg att Fusion 360 uppdateras ofta. Detta innebär att du måste hålla dina förmågor uppdaterade för att hålla dig uppdaterad med ändringarna.

Slutsats 

Fusion 360 är ett utmärkt verktyg för att designa exakta 2- och 3-dimensionella objekt. Fusion 360 tillhandahåller CAD-, CAM- och CAE-funktioner, som används av många små och stora företag för produktdesign och prototyper. Din arbetsprocess kommer bara att begränsas av dina idéer när du har vant dig vid gränssnittet och kommandona, vilket kommer att ta lite tid. 

Det är inte svårt att lära sig hur man använder Fusion 360:s många kommandon. Vem som helst kan lära sig att designa enkla föremål. Att bemästra applikationen är å andra sidan inte så enkelt.

Du kan nå en perfekt designnivå på cirka tre månader om du tränar tillräckligt. Du kommer att märka en betydande skillnad mellan ditt första och sista projekt efter denna tid.


Jakob Andersson

Ingenjör som gillar CAD och Produktutveckling. Jobbat med elearning sedan 2016. Finns på lite olika plattformar med olika kurser i CAD.

0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

RSS
Follow by Email
YouTube
YouTube
Pinterest
LinkedIn
LinkedIn
Share
Instagram
Tiktok