Python, som släpptes i februari 1991, är ett allmänt språk på hög nivå. Den betonar ett objektorienterat förhållningssätt till programmering. Med andra ord tillåter det utvecklare att skriva tydlig clode för projekt av alla storlekar. 

Python används till många saker. Det hjälper till att bygga användargränssnittet (UI) och användarupplevelsen (UX eller backend) för webbplatser och applikationer. Det hjälper till att automatisera olika uppgifter för applikationer som FreeCAD och Excel. Dessutom kan Python programmeras för att utföra dataanalys. 

Ska du lära dig Python 2022?

Det behöver inte sägas att Python är ett stabilt och mångsidigt programmeringsspråk. Frågorna är det något du bör lära dig 2022? Det korta svaret är ja. Här är några anledningar till varför du bör ta på dig detta utvecklingsverktyg.

Det snabbast växande språket

Python är överlägset det snabbast växande språket idag. Det fortsätter att växa i popularitet av olika typer av utvecklare. År 2020, under höjden av COVID-pandemin, utsåg mjukvaruföretaget TIOBE det till årets bästa programmeringsspråk. 

En anledning till detta är dess användbarhet i data. Det förenklade språket hjälper till att skapa program för maskininlärning (ML) och luftartificiell intelligens (AI).

Byggd för nybörjare programmerare

Den främsta anledningen till att folk inte vill lära sig koda är strukturen på programmeringsspråket. Till exempel, C++ och Assembly Language (ASM), och till och med JavaScript följer inte vanliga läs- och skrivkoncept. Detta är inte fallet med Python.

Ett av kärnkoncepten som skaparna av Python ville implementera är kortfattat och lättläst material. Således ser linjer ut ungefär som "summa = num1 + num2" med värdena för  num1  och  num2  definierade i förväg. 

Ett annat objekt som Python-skaparna implementerade är tolkat programmeringsspråk. Detta tillåter utvecklare att köra varje rad kod för att se om det fungerar. För att uttrycka det på ett annat sätt, det finns inget behov av motsvarande kod för operationen. I slutändan gör detta Python till en enorm avkastning på investeringen när det kommer till tidsfördelning.

Utvecklare är i hög efterfrågan

Eftersom Python är så mångsidigt används det i olika branscher. Till exempel kan en enskild firma behöva en utvecklare för att skapa en app. Samtidigt behöver ett stort företag Python-utvecklare för att schemalägga uppgifter som kompilerar och lagrar data.

På grund av detta är Python-utvecklare eftertraktade. Detta gäller särskilt när fler organisationer går mot en infrastruktur som endast är digital. Generellt sett är Python-programmerare de fjärde högst betalda efter de som kan språken Rubgy och C++. 

Mångsidighet med öppen källkod

Python är ett programmeringsspråk med öppen källkod godkänd för användning i en Open System Interconnection Model (OSI). Den är med andra ord kompatibel med ett datornätverk såväl som de enheter som stöds. Modellen med öppen källkod gör språket fritt att distribuera och använda även i den kommersiella världen. 

Utöver detta tillåter det programmerare att utveckla verktyg som hjälper till att påskynda applikations- och webbdesign. Kanske har de något som skapar ett standardgränssnitt för användargränssnitt. I ett annat fall kan en utvecklare skapa ett schemaläggningsverktyg som genereras när du fyller i de nödvändiga variablerna. För närvarande finns det 125 000 bibliotek som har förskriven kod.

Med Python som öppen källkod finns det ett stort community som har växt runt det. Denna grupp av programmerare är tillgänglig när du behöver frågor besvarade. Många av dem finns i 1,5 miljoner GitHub-förråd. 

Gratis träning

Det som är bra med Pythons öppen källkodsstatus är att det finns många onlineplatser som erbjuder gratis utbildning. Vissa av dessa innehåller videoklasser medan andra går igenom interaktiva bilder. Om en klass inte verkar hjälpa dig, finns det andra som fyller i tomrummen. 

Många av dessa är gratis för dig. Ändå kan du behöva betala en anmälningsavgift om du behöver en mer omfattande kurs för att lära dig allt möjligt. 

Som du ser finns det flera fördelar med att lära sig Python 2022. Nu är det din tur att ta de nödvändiga stegen. Python-programmerare behövs i stort sett även för de minsta uppgifterna. Så tveka inte att lära dig detta mångsidiga språk. Du kommer att programmera appar för kunder och dig själv innan du vet ordet av. 


Jakob Andersson

Ingenjör som gillar CAD och Produktutveckling. Jobbat med elearning sedan 2016. Finns på lite olika plattformar med olika kurser i CAD.

0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

RSS
Follow by Email
YouTube
YouTube
Pinterest
LinkedIn
LinkedIn
Share
Instagram
Tiktok