Att försöka ta reda på vilket programmeringsspråk som passar dig bäst när du funderar på att skaffa ett jobb inom teknikbranschen är något som är värt att överväga. Med så många grenar att tänka på råder det ingen tvekan om att du kommer att hitta ett programmeringsspråk som är anpassat för dina framtidsutsikter. Dessa finns i olika typer, svårighetsgrader och varierar beroende på tillgänglighet. När du ska välja vad som passar dina behov finns det olika saker du bör tänka på. Läs vidare för att få reda på mer om de programmeringsspråk som du bör lära dig om du vill få ett jobb. 

1. Python 

Detta programmeringsspråk bör stå högst upp på din lista. Det är inte bara väldigt lättillgängligt, utan det är väldigt lätt att lära sig och använda. Det som gör detta programmeringsspråk mer populärt är att det rekommenderas för utveckling av skalbara webbapplikationer som Instagram och YouTube. 

Om du är nybörjare är det här programmeringsspråket du bör fokusera på att lära dig. Det är ett kodningsspråk som gör det enkelt för dig att arbeta med många startups. Om du vill grena dig in i världen av att utveckla system, så är det här du ska leta. Det finns många jobbmöjligheter för nybörjare. 

Om du har ambitioner att vara i AI- eller Data Sciences-branschen, bör lära sig Python vara din språngbräda mot din spirande karriär. Detta är ett lättillgängligt och mångsidigt programmeringsspråk som du kan lära dig för att förbättra dina anställbarhetsaspekter. 

2. Java

Om mjukvaruutveckling är något du vill utmärka dig i, då är att lära sig Java något som du bör överväga. Detta är ett mycket effektivt programmeringsspråk som används flitigt av olika programvaruföretag. Det ligger till grund för att bygga webbapplikationer. 

Detta är programmeringsspråket som kommer att lära dig om de tekniker du behöver för att skriva HTML-kod. Java har använts av små och stora organisationer i årtionden efter starten. Det är populärt för sin stabilitet mer än något annat. 

Detta är en av många anledningar till att den till stor del har antagits. Så om du har ambitioner att bli en mjukvaruutvecklare bör du lägga till Java till din lista över programmeringsspråk som du bör lära dig. 

3. Javascript

Sanningen är att du inte kan lära dig Java och utelämna detta frontend-programmeringsspråk. Om du vill lära dig att skapa mycket interaktiva frontend-webbapplikationer, så är det detta du bör fokusera på. Javascript har blivit mer populärt eftersom det lägger till mer till Java. 

Faktum är att det främst är populärt eftersom det ger dig genvägar när du använder Java. Istället för att skriva din källkod från början kan du låta Javascript göra det åt dig. Det är en game changer när det kommer till server-side scripting som hjälper till med att producera dynamiska webbsidor med popup-fönster och andra coola funktioner. 

Detta är ett bra programmeringsspråk för dig att lära dig när du är mer inne på coola tekniska färdigheter. De flesta av dina favoritstartups använder det. Att lära sig det borde ge dig ett jobb som borde driva din karriär som utvecklare. 

4. Swift 

Visste du att tillväxten av iOS överträffade Android med två gånger den förväntade takten 2021? Enligt forskning är iOS-styrda enheter på uppgång och fortsätter att växa. Swift är programmeringsspråket som är ansvarigt för de sömlösa iOS-applikationer som du gillar så mycket. 

Så varför inte ta dig tid att lära dig detta programmeringsspråk för att säkerställa att du har ett jobb med att utveckla applikationer som du sannolikt kommer att se växa exponentiellt? Det är lätt att moderera att lära sig med förbättrad skalbarhet om du vill lägga till funktioner till dina applikationer. Detta programmeringsspråk prisas för hur lätt det är för utvecklare att skriva kod som är lätt att läsa. 

Eftersom iOS-tillväxtmarknaden fortsätter att växa utöver vad som förväntades, förblir karriärsaspekterna av detta programmeringsspråk utmärkta under överskådlig framtid. 

5. PHP

Om du vill testa något annat men med liknande användbarhet som Python och Javascript, så är PHP värt att lära dig. Om du vill börja som backend-utvecklare är detta ett programmeringsspråk som du bör vänja dig vid att lära dig. Eftersom det är ganska nyare jämfört med Python och Javascript, finns det fortfarande en enorm marknad för att växa.

Detta bör öppna upp nya karriärmöjligheter för dig om du bestämmer dig för att lära dig PHP. Det mest bekväma med detta programmeringsspråk är att om du behöver testa och distribuera dina applikationer har du tillgång till en rad automatiska verktyg för att göra det åt dig. Faktum är att det aldrig finns några problem med antalet automationsverktyg som du har till ditt förfogande. 

Det är utmärkt för nybörjare som fortfarande behöver lära sig grunderna för att skapa webbsidor. 

6. C/C++

Båda dessa programmeringsspråk lärs in och används omväxlande eftersom de har en gemensam betydelse i programmering. Dessa språk utgör kärnan i fil- och operativsystem. Det är detta som gör att lära sig dem till ett utmärkt alternativ för dig om du vill vara en programmerare på systemnivå. 

Det faktum att C++-språket är supersnabbt och stabilt betyder att det föredras av de flesta programmerare. Dessutom är det ett av få språk som ger dig en pool av färdiga bibliotek. Dessa kan användas för att skapa olika algoritmer, strukturer och operationer. 

Karriärsaspekterna från att lära sig dessa programmeringsspråk är genomsnittliga jämfört med andra. 

Sammanfattningsvis beror det programmeringsspråk som du väljer mycket på vilka kunskaper du har. När du fortfarande lär dig mer om teknikbranschen är det tillrådligt att du väljer något som du enkelt kan lära dig och har tillgång till. Den goda nyheten är att teknikindustrin blomstrar med startups som vill anställa kandidater på nybörjarnivå. 

Att veta vilket programmeringsspråk du ska lära dig för att få ett jobb bör hjälpa dig med din karriärutveckling i den här branschen. Att använda den här guiden bör göra det enklare för dig att välja en som passar dina föredragna jobbmöjligheter. 


Jakob Andersson

Ingenjör som gillar CAD och Produktutveckling. Jobbat med elearning sedan 2016. Finns på lite olika plattformar med olika kurser i CAD.

0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

RSS
Follow by Email
YouTube
YouTube
Pinterest
LinkedIn
LinkedIn
Share
Instagram
Tiktok